Ako sa nakrúca seriál v priestoroch bratislavskej ZOO? Najdôležitejšia je ústretovosť!

Viac prezradil režisér Braňo Mišík.

Exteriéry nového seriálu televízie JOJ z prostredia zoologickej záhrady vznikali v našej skutočnej bratislavskej ZOO, ktorá je v prevádzke nepretržite celý rok.  Ako sa dá skĺbiť nakrúcanie seriálu s chodom zoologickej záhrady? Chce to hlavne veľa ústretovosti a pochopenia na oboch stranách. Než sa vôbec naši seriáloví tvorcovia pustili do plánovania výroby, stretli sa s vedením bratislavskej ZOO a prebrali s nimi možnú spoluprácu. V tom čase mala riaditeľka bratislavskej ZOO, Miloslava Šavelová, nemalé obavy, no tie zostali nenaplnené a aj ona si spoluprácu so štábom pochvaľuje.

Ako to vidí druhá strana – režisér Braňom Mišík? „Celý ten tím v zoologickej záhrade tak ústretový, že niekedy sa im až čudujem, že nás filmárov nepovyhadzujú. Naozaj sú nesmierne ústretoví a aj vďaka nim sú tie situácie veľmi autentické. Naozaj mám niekedy pocit, že sú tí naši ľudia naozajstní zamestnanci ZOO,“ chváli ústretovosť pracovníkov ZOO.

Tých, ktorí by sa obávali o zvieratá, ktoré má bratislavská ZOO v chove a opatere, musíme ubezpečiť, že všetko nakrúcanie prebieha a prispôsobuje sa predovšetkým z ohľadom na obyvateľov ZOO. „Nepamätám si, že by vznikla situácia, ktorá by nám skomplikovala natáčanie. Sú hranice, na ktorých sme sa dohodli, že nepôjdeme, aby sme neohrozili samotné zvieratá a niekedy aj ich zdravie. Pretože zvieratá sú citlivé. Sú isté veci, ktoré nám presne dopredu zadefinovali a tie sa snažíme rešpektovať. Ale inak, ako hovorím, je táto spolupráca nad moje očakávania,“ dodáva Mišík.

ZOO štartuje na JOJke už 11. januára, sledujte nás a dajte svoj LIKE oficiálnej stránke seriálu na facebooku!