Koleník o pobyte s tigrom v jednej klietke: Nevedel som, do akého nebezpečenstva idem

Nie je ľahké hrať hrdinu.

Viacerých divákov seriálu ZOO zaujala zápletka s tigrom, s ktorým skončili za jednými „mrežami“ hneď dvaja herci, konkrétne Pali ŠimunJanko Koleník a na oficiálnej facebookovej stránke ZOO ste sa nás pýtali, ako sa scénka nakrúcala. Režisér seriálu Braňo Mišík nám naznačil, že šlo o správnu kombináciu reálneho nebezpečenstva a filmových „trikov“: „Všetko je to o smeroch a uhloch pohľadu, ale hercov sme reálne na chvíľu ohrozili. Celkovo je to kombinácia odvážnych momentov a filmovej mágie.“ My sme oslovili aj samotného herca v ohrození, Janka Koleníka. Ako prežíval nakrúcanie scénky on?

„Priznám sa, že keď sme tú scénu mali točiť, nevedeli sme, do akého nebezpečenstva až ideme. Počas tohto nakrúcania sa zoznamujeme s prácou so zvieratami, lebo to sa na Slovensku dlho nerobilo,“ hovorí Janko a ďalej prezrádza, ako prebehlo samotné nakrúcanie spomínanej scénky: „Nakrúcalo sa do na dvakrát, najprv tú časť s Ičom v klietke, keď okolo neho behal tiger, to boli v priamom kontakte a potom o dva týždne neskôr druhú časť, keď som Iča vyslobodzoval a zostal som v klietke sám. To som už mal možnosť si to rozmyslieť. Za ten čas sa čo to zmenilo a už som povedal, že nechcem riskovať.“

Prečo si to Koleník rozmyslel? „Medzitým sme točili upútavky na seriál s veľkým aj malým tigrom a to som sa naozaj cítil ohrozený, lebo ten veľký tiger, keď si urobil kolečko okolo štábu, kedy si to pooznačkoval a oňuchal, začal robiť problémy a vybehol po mne. Chovateľka povedala, že to nebol útok, ale hra, no keď sa proti vám rozbehne 200-kilový tiger, nie je vám všetko jedno. Je to natočené a vyzerám ako hrdina s rukami vo vreckách, no strašne som sa bál,“ odpovedal obľúbený herec.

Nenechajte si ujsť pokračovanie ZOO v pondelok o 20:35 na JOJke a nezabudnite, že ak máte nejaké otázky ohľadom seriálu, sme tu pre vás na oficiálnom facebooku ZOO!