Nakrúcanie ZOO v Afrike bolo náročné. Ako trávili Koleník a štáb seriálu voľný čas?

Na rovníku má deň len 12 hodín a rovnako dlho trvá noc.

Štáb a herci seriálu ZOO, ktorí sa vybrali nakrútiť do africkej Kene krásne zábery do nášho seriálu, ktoré môžete sledovať aj v premiérových epizódach vysielaných od pondelka do stredy o 20:35 na JOJke, mali po príchode neľahkú úlohu: zvládnuť čo najviac v čo najkratšom čase. Ešte viac im to sťažili miestne podmienky, o ktorých nám porozprával Ján Koleník, predstaviteľ Petra Baláža"V Afrike je krásne to, že ten deň aj noc trvajú rovnako, keďže je to rovník. To znamená, že aj deň, aj noc trvajú dvanásť hodín. Pre nás to znamenalo, že sme nemohli točiť romantickú scénu pri západe slnka."

Ako trávili tú druhú nočnú polovicu dňa? "Ten pracovný deň bol nabitý, bola to dvanásťhodinovka, kedy sme chceli čo najviac natočiť. Potom sme prišli na kemp, keď už slnko padlo a väčšinou sme sedeli pri ohni. To bol náš voľný čas. Boli sme príliš unavení, lebo na druhí deň sme museli vstávať zasa o šiestej ráno," hovorí Janko.

Na osobné zážitky teda predsa nebolo veľa času nazvyš, no niekoľko vlastných spomienok z Afriky si určite odniesli. "Večer a v noci nám Afrika pripravila také to predstavenie, kedy sme poza stany počuli revať levy a hyeny. Tie zvuky Afriky sú úžasné," prezrádza Koleník a na záver dodáva: "Mali sme deň voľno na aklimatizáciu, lebo pri presunoch môžu nastať zažívacie problémy, ale nešli sme nikam, skôr sme si v kempe užívali pohodu."

Sledujte ZOO opäť v pondelok o 20:35 na JOJke!