Režisér Braňo Mišík stál pri zrode seriálu ZOO: Ako vznikol nový projekt televízie JOJ?

Viac prezradil v rozhovore.

Braňo Mišík, režisér seriálu ZOO, ktorý na obrazovkách JOJky uvidíte už v januári, stál pri zrode projektu od samotného nápadu a nám prezradil aj to, ako myšlienka na tento seriál vznikla. “Nápad prišiel od tímu scenáristov, ktorí priniesli aj seriál Divoké kone. Tá naša spolupráca prebieha tak, že prídu za mnou s tým, čo by chceli robiť, potom sa bavíme o tom, čo sa dá a čo nie. Takto to u nás funguje. Od projektu ku projektu sme zabehnutejší,” hovorí o spolupráci so scenáristickým tímom kreatívnej producenkty Danice Hričovej

Spolu sa im podarilo vytvoriť naozaj pôsobivý projekt, ktorý prinesie na obrazovky televízie JOJ nielen nových hrdinov a zápletky, ale aj mimoriadne atraktívne prostredie a krásne zábery. “Ten seriál je výnimočný v tom, že má mnohé atribúty dobrodružného filmu. Odohráva sa v Afrike aj medzi zvieratami v zoologickej záhrade. Dať toto dokopy v časových podmienkach seriálu nie je jednoduché. Pri koňoch sme sa naučili robiť v krátkom čase relatívne ťažké situácie so zvieratami aj s hercami,” prezrádza Braňo.

Ako režisér to nemal náročné len z časového a organizačného hľadiska, ale aj denno-denne pri výrobe so zvieratami, ktoré sú síce cvičené, no nie vždy sú ochotné hrať podľa jeho predstáv. Prečo sa rozhoduje vždy pre náročné projekty? “Pre mňa je najhoršie, keď človek zabehne do toho, čo vie a čo je zabehnuté a rutinné. Pre mňa to je náročnejšie a únavnejšie ako robiť tie ťažké veci. Človek by mal byť stále na ceste, keď tvorí veci. Nemal by sa uspokojiť s tým, čo vie, inak zostane stáť,” dodáva Mišík.